joi, 23 martie 2017

Comunicare calitativă



Salutare, coloraților! 😊

Ce e aia comunicare calitativă?

După mine e comunicarea care te face să devii mai bun, fie ea constructivă, cu tendințe de a te șlefui sau motivantă, cu tendințe de a te încărca cu încredere, subliniindu-ți calitățile forte. E atunci când interlocutorii pot să își redea gândurile clar, cât și să asculte bine, să citească printre rânduri și să adauge ce e nevoie, ce trebuie să auzi, nu ce vor ei.

Ceea că tu vrei să te dai tare cu păreri deștepte în fața unor amici, denigrând pe alții care sunt prezenți nu e deloc ceva de laudă. Poate asta te-ar avantaja cumva pe termen scurt, dar astfel vei crea energie aiurea în jurul tău, plus mai lași și un om cu „cu gust amar în gură” în urma acestor vorbe.

Sunt niște comori oamenii cu care nu te saturi de discuții și ai impresia că nici o viață nu ți-ar ajunge ca să abordezi toate temele dorite. Dar, pe de altă parte, câteodată sunt de ajuns și 15 minute stând de vorbă cu-n om potrivit, ca să vrei să trăiești mai departe.

Puterea cuvântului e fenomenală și trebuie aplicată cu grijă.

Tu când ultima dată ai adăugat plus valoare cuiva, doar zicându-le ceva valoros? Mai ales celor apropiați, nu vă zgârciți să le demonstrați că le iubiți, că țineți la ei și că-i susțineți calitativ oricum. Și mai aveți grijă să fie reflectat și-n acțiuni.

Sădiți vorbe bune și veți strânge roade magice!

Cu mare mare drag,
Creion.
Creion Colorat


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu