vineri, 25 noiembrie 2016

Vremuri grele

Salut, om luminos și colorat.

Creionul, ca și alți sufletiști, de altfel, trece acum printr-o perioadă plină de nori. Culorile din suflet fac parte dintr-o paletră mai sumbră, mai întunecată. Nu e ușor, nu zic. Știu că și la mulți din voi e similar.

Dar ce avantaj are oare partea dificilă din viață? A? Hai că știți, sunt sigur.

Evident. Așa mai vedem lucrurile din altă perspectivă. Astfel conștientizăm greșelile. Astfel deschidem ochii și mintea spre ceva ce am considerat mai puțin important. Astfel învățăm să căutăm și să găsim răspunsuri. Astfel ne cunoaștem mai bine pe noi înșiși. Și doar așa învățăm, nu? Unde este dezvoltare fără probleme? Mai rar întâlnit, nu?

Doar cu toții cunoaștem biografii ale unor oameni mari, oameni cu adevărat valoroși ce au lăsat o urmă pozitivă după ei. Cu toții știm că ceea ce e mai frumos, nu se dă ușor. Cu toții știm că unora li se dau lucrurile cu sânge-n două pe lumea asta. Și știm că am obosit și că am vrea ca totul să fie mai ușor, mai simplu, dar nu e.

Totul are un rost în viața asta, să știți. Absolut orice are un mers normal și o explicație logică.

Poate acum încă nu realizăm care anume e beneficiul acestei perioade dificile, dar sunt sigur că ele există oricum. Tot timpul au fost și tot timpul vor fi.

Trebuie doar să fim atenți și conștienți la tot ce se întâmplă, căci când e greu, viața încearcă să ne învețe ceva, corect? E o metodă dură, dar eficientă de a ne întări.

De acord, pe alocuri prea dură. Pe alocuri prea de durată. Dar nu ni se dă mai mult decât am putea duce. Așa că gândiți-vă... Analizați. Ce beneficii majore aduce? Dacă cuiva soarta i-a pregătit mai multe provocări ca altcuiva, rezultă că persoana are și un rol mai mare pe acest pământ.

Nu vă mai uitați în jur. Nu vă mai comparați cu alții. Fiecare cu soarta lui. Mai bine v-ați uita adânc în suflet și acolo să căutați răspunsuri. Asta e toată FISHKA (vrăjeala). Cele mai valoroase răspunsuri, le găsim doar în interiorul nostru. Și dacă reacționăm cumva la ceva din exterior, problema noastră e că reacționăm. Dacă am construi o imunitate bună, nu ar mai conta ce vine din exterior.

Șiiiiiiiii... Dacă problema e-n noi... Rezultă că și soluția e-n noi, corect? :) Bravo, mey. Bravo!

Da, știu. Pe alocuri pare imposibil. Dar cuvântul cheie aici e „pare”. Căci vorba aia: Dacă ceva e dificil, o vom soluția imediat. Dacă ceva e imposibil... ne va lua ceva mai mult timp.

Cum spunea cineva: În viața asta nu poți schimba doar 2 lucruri: data nașterii și data morții. Restul e în mâinile noastre. Ăăăăă... Dar data morții nu e corect s-o influențăm noi cumva, da? :D Șiț cuminșiori, vă rog eu. Fără prostioare. Cap... Ai ai ai.

E era dezvoltării personale. Era muncii asidue asupra personalității. Nu vă mirați că e greu oriunde în lume. Așa e perioada asta. Perioada schimbărilor. E ceva normal. Și schimbările nu trec repede și ușor, nu?

Da... știu... Doare în puii mei. Doare pe alocuri al dracului de tare. Avem de ales? Ăăăăăă..... Din păcate, nu.

Ceea ce putem alege, este cum să ne simțim.

Așa că, suflete calde... Hai! Capul sus. Mai tragem iar aer adânc în piept și ne ridicăm de câte ori va fi nevoie. De ce? Pentru că mai târziu va fi mai frumos.

Strofa aia:

„Nu te-ntrista când soarta te apasă.
Și nici nu plânge de al tău destin.
După probleme viața-i mai frumoasă,
Cum după ploaie... ceru-i mai senin.”

V-am cuprins cu mare mare drag.

Al vostru,
Creion.
Creion Colorat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu